Välttämättömistä skräppäystarvikkeista on aiemmin keskusteltu monissa blogeissa, tässä mun kommenttini aiheeseen. Mietin asiaa tosin viimeksi pääsiäisen tienoilla, kun pakkasin skräppäysmatskuja lomareissulle mukaan. Värimaailma sattui silloin olemaan punaista ja vihreää, mutta jos värejä ei oteta huomioon, ottamani kuva kertoo aika hyvin, mitä ilman en edelleenkään tule toimeen.

1245340304_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Saksista tykkään kovasti, leikkureista tarvitsen oikeastaan vain kulmaleikkuria. Kuvassa on nyt vain pienet, terävät sakset, mutta vielä useammin käytän Fiskarsin isoja yleissaksia - tilan säästämiseksi en pakannut niitä lomalle mukaan, ja tietenkin sitten kaipasin niitä.

Kapeakärkiset pinsetit on ehkä kaikkein tärkein väline, jopa saksia tärkeämpi koska paperiahan voi aina repiä jos ei voi leikata... Pinsettien avulla käytän esimerkiksi 3L Mounting Squares -tarrapaloja. Niillä kiinnitän kaiken, minkä vain pystyy: isot ja pienet paperit, valokuvat, suuret/suurehkot tasapintaiset kirjaimet ja muut koristeet. Jos jokin koriste on liian epätasainen tai pehmeä näillä kiinnitettäväksi, käytän nykyisin useimmiten Gluedots-tyyppisiä tarraklönttejä, joita ei tuossa kuvassa ole. Kohotarrapalojen käyttö on jäänyt vähemmälle.

Oikein pieniin tai muuten hankaliin kiinnityskohteisiin käytän Glossy Accentsia, samoin sillä teen kiiltävää pintaa tarvittaessa. Myös haaraniitit on käteviä kiinnittämiseen ja kivan näköisiäkin, joten niitä tulee käytettyä melko usein.

Kynistä tärkeimpiä on ZIG-kalligrafiatussit, joissa on kapeampi ja leveämpi pää. Niitä mulla on useissa väreissä. Myös ohuita mustia kirjoitustusseja tulee käytettyä paljon - pian pitääkin ostaa uusi kuuden kynän pakkaus Pigma Microneita, kokoja 005 - 08.

Maaleja täytyy olla ainakin kahdenlaisia: paksuja tuubivärejä, joita voi pursottaa tai hangata erilaisiin pintoihin, ja ohuita, roiskimiseen sopivia.

Entäs teillä muilla: mitkä skräppäystarpeet on tärkeimpiä juuri nyt?