Tällä skräppisivulla osallistun Craftican haasteeseen #5, jossa tehtävänä oli käyttää akryylimaaleja vähintään kahdessa kohdassa tai kahdella eri tavalla. Sain idean tähän sivuun jo edellisen, ruokareseptihaasteen aikaan, mutta toteuttamista en silloin edes yrittänyt ehtiä. Nyt aikaa oli sopivasti.

Sivun otsikko on keltaista maalia, jonka töpöttelin muovisapluunan avulla. Lautasen reunan "banaaniviipaleet" leimasin softispalalla ja paperikukkiakin vähän suttailin.

Lautasen reunaan on myös maalattu vihreä raita, kuten on aidoissakin lautasissa, joilta auringonkukkapuuroa on meillä syöty.

Lautasen teksti:
Kun -- oli aika pieni, laitoin toisinaan pojille aamu- tai iltapalaksi "auringonkukkapuuroa". Se oli yleensä kaurapuuroa, johon ripottelin pinnalle kanelia, ja lautasen reunoille pilkoin banaania. / Luova ideointi sai jaksamaan arkirutiineita paremmin, ja pojatkin tykkäsivät. / Joskus tein myös Nooan saari -puuroa, mutta se on jo kokonaan toisen sivun aihe.

Ainakin itselleni uusi idea oli, että aaltopahvilla voi leimata kirjoitusviivaston tekstiä varten. Paremmin tietysti toimisi vaaleammalla paperilla, jolloin tumma kynänjälki erottuisi selvemmin. Tähän ensi kokeiluun olen kuitenkin tyytyväinen.

Huopakoristeet leikkelin huopaisesta "purkista", jonka löysin joskus Tiimarin alennuskorista.

Alunperin aioin tehdä myös banaaniviipaleet lautasen reunalle huovasta, mutta maalihaasteen myötä se ajatus muuttui, ja tämä olikin oikeastaan kivempi tapa. Viipaleiden keskustoihin pistelin siemeniä mustalla tussilla ja painoin päälle vielä toisen väristä keltaista Spoty-maalileimasinkynästä, joita kerran näin Prismassa ja oli sitten pakko hankkia. Ne on tarkoitettu lapsille mutta niissä on kyllä siihen nähden kumman vahva haju. Maalin turvallisuuteen valokuvien suhteen ajattelin silti luottaa.

Meinasi käydä tämän sivun kanssa samoin kuin joskus ennenkin: sivusta oli tulossa tylsän näköinen kun olin valinnut väreiksi niin tarkkaan ruskeita ja keltaisia. Lisäsin sitten vielä vähän sinistä ja vihreää. Nyt se on valmis ja hyvä.