Sannikan emännöimä Listamania polkaistiin käyntiin lempikirja-aiheella.

Sydäntäni lähellä on tällä hetkellä lapseni lukemisharrastus, joten päätin tehdä sivun siitä. Ensin lapsi luetteli suoriltaan 9 kirjaa tai kirjasarjaa, jotka ovat vuoden aikana innostaneet. Top 9 ei tuntunut oikein hyvältä ajatukselta, mutta onneksi kirjastosta oli juuri lainattu uutta luettavaa, niin saatiin sitten iän mukaisesti Top 11.

Itse olen ollut lapsena kirjojen ahmija, puolisoni taas ei ole kouluaikanaan juuri muuta lukenut kuin pakolliset. Nykyisin hän lukee kyllä jonkin verran kirjoja, minä en juuri lainkaan. Lasta toki olemme koittaneet innostaa lukemaan tarjoamalla kivoja ja helppolukuisia kirjoja siitä asti kun hän oppi lukemaan. Ei paljon kiinnostanut, kunnes hän hyppäsi suoraan Pottereihin ja vastaaviin paksuihin ja vaativiin opuksiin. Nyt niitä kirjoja sitten kuluukin :) 

Paremmuusjärjestykseen näitä oli mahdotonta laittaa, ja halusinkin sijoittaa sanat sivuun tuolleen aika sekaisin. Ei tullut siis oikein luetteloa, mutta tulipahan kukkaro... ;) Oli muuten tosi kivaa päästä käyttämään kirjaimia, joita harvemmin tarvitsee!

Kirjaimien tuunaamistakin jouduin toki taas harrastamaan - esimerkiksi Eragon-sanaan halusin välttämättä tuon ihanan E:n, vaikka samasta sarjasta ei löytynyt kaikkia tarvittavia kirjaimia. Ja saatteko selvää, mitä pöllön kohdalla lukee? Voin paljastaa salaisuuden: kolmatta ärrää ei ollut, mutta laitoin i-kirjaimen pilkottamaan kuviopaperin reunan alta. Ei haittaa yhtään, vai mitä?

Joihinkin kirjojen nimiin koitin laittaa pieniä koristeita, joista voi myöhemmin muistaa, millaisista tarinoista on kyse. Oven takana on henkilökohtaista tekstiä suoraan lapselle itselleen suunnattuna, "For Your Eyes Only".

Hauska juttu tämä listamania!