1624533.jpg Haaste # 28

Huh! Perjantain 7.11. skräppäyshaasteen aihe ei ollutkaan ihan helppo: Symboliikka arjen haasteissa. Mallityön takana oli Susanna, joka kuvaili teemaa näin:

Tällä kertaa käsitellään arjen haasteita sekä niihin liittyvää symboliikkaa. Näiden arkisten haasteiden symboliikka tulisi siirtää tämän viikon haastetyöhön. Jollekin aikainen herätys päivästä toiseen saattaa olla äärimmäisen vaikeaa. Herätyksen haasteellisuutta ei tällä kertaa kuitenkaan kuvasta pelkkä herätyskello. Tarkoituksena on luoda työhön jonkinlainen käsitys siitä, mitä haasteen kohtaaminen päivittäisessä elämässä tarkoittaa ja miltä se tuntuu.

Merirosvolaiva törmäämässä tiiliseinään kuvastaa selkeästi sitä, kuinka teini-ikäisen kanssa joutuu välillä hakkaamaan päätä seinään. Kuten kuvassa osuvasti lukee, "kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä..."

Moni on tehnyt haastesivunsa lapsiin liittyvistä asioista, ja siihen minäkin päädyin.

2059923.jpg

Jokapäiväisenä haasteena kouluikäisten lasten kanssa on se, että osaisi antaa heille toisaalta riittävästi tukea ja apua, rajoja ja sylissä pitämistä, kun he sitä kaipaavat, ja toisaalta taas päästää irti oikealla hetkellä, antaa lasten kokeilla omia siipiään, luottaa heidän taitoihinsa. Liian valmiiksi ei pidä asioita lapsille tehdä - niinhän sitä sanotaan että laiskan äidin lapsista tulee omatoimisia - mutta täytyy kuitenkin muistaa, että isokaan lapsi ei aina pärjää ilman vanhempia, vaan vähintäänkin rohkaisevan halauksen pitäisi aina olla saatavilla, kun lapsi sitä tarvitsee.

Tukea ja luottaa, pitää kiinni ja päästää irti oikealla hetkellä, juuret ja siivet - tällaista symboliikkaa halusin tässä sivussa tuoda esiin.

2059924.jpg

Otsikon lause on nelivuotiaani suusta, kun hän ajeli pyörällään edellä ja minä nukutin pikkuveljeä vaunuissa. Välillä hän ajoi pitkän matkaa eteenpäin mutta jäi sitten taas odottamaan että saavutimme hänet, ja ilmeisesti samalla pohdiskeli itsenäistymisen problematiikkaa. Kuvissa taas sama sälli oppii ajamaan ilman apupyöriä pari vuotta myöhemmin.

Journaling-korttiin kirjoitin "on aika tukea ja aika luottaa - ne pitäisi vain osata erottaa toisistaan". Muista-sana oli kortissa jo valmiina.

2059925.jpg

Seuraavana päivänä: Vaihdoin tähän viestiin päivänvalossa otettuja kuvia.

Haaste oli kiva, vaikka olikin hankalampi kuin yleensä!

2059926.jpg