2792462566_7809ac6b48_o.jpg Haaste # 27 EPÄONNISTUNUT VALOKUVA

Ella Eliisa antoi viime perjantaina skräppääjille uuden haasteen: epäonnistuneiden valokuvien käyttämisen skräppisivussa. Ellis itse oli tehnyt sivun tärkeästä muistosta, josta aikanaan filmikameralla otettu kuva oli epätarkka.

Millainen kuva sitten on epäonnistunut? Jotkut haasteeseen osallistujat ovat skräpänneet kuvia jotka ovat minusta näyttäneet hyvinkin onnistuneilta - osin tähän voi tietenkin olla syynä se, että kuvan epätarkkuutta ei näin ruudulla välttämättä huomaa. Itsekin käytin kuvaa, joka on otettu digikameralla ja näytti ruudulla niin hyvältä, että teetin sen paperikuvaksi. Vasta paperiversiosta huomasin, että kuva on tärähtänyt, ja ilman tätä haastetta se olisi kyllä jäänyt skräppäämättä. Tähän sivuun sain kuitenkin liitettyä tärkeää "arkipäivän" muistitietoa, enkä voinut olla käyttämättä ensimmäisenä mieleen tullutta sanaleikkiä...

2035407.jpg

Kirjaintarrat olen rajannut mustalla tussikynällä ja kuvan ympärille sutannut valkoista akryylimaalia, lähtölaskenta ja punainen teksti ovat paperissa valmiina.

2035408.jpg

Skräppäämisessä on hienoa, että sellaiset valokuvat, joita ei laittaisi tavalliseen albumiin, voivat saada uusia merkityksiä sopivasti leikeltyinä, aseteltuina tai yhdisteltyinä - ovatko ne siis oikeastaan epäonnistuneita? Tämän haasteen innostamana muistin tämän sivun...

1951154.jpg

...jota tehdessäni en kyllä ajatellut käyttäväni epäonnistunutta kuvaa, vaan ainoastaan kyseiseen sivuun sopivaa kuvaa. Ja tarkoitan siis tuota joka kyyhöttää arkana vasemmassa alanurkassa.

Jäin myös miettimään, olisiko haasteeseen kelvannut sivu, jossa on useita kuvia, joista osa on selvästi liian läheltä, ylivalottuneita tms. ja osa perinteisen onnistuneita. Sellainen yhdistelmä voisi olla mielenkiintoinen.