2014238.jpg

Muistatteko Neil Hardwickin kirjoittaman ja ohjaaman Sisko ja sen veli -telkkarisarjan? Minä olen ollut sarjan fani alusta asti. Aikanaan sarjaa katsoessa ei ihmetyttänyt yhtään, että Tuija (se sisko) tunsi itsensä ikälopuksi, kun oli täyttämässä 35. Sittemmin oma mielipide on kummasti muuttunut...

2014112.jpg

Kun löysin jostakin vaatteestani pienen pyöreän tarkastustarran, jossa oli luku 35 ja musta viiva kuin surunauha, päätin tehdä skräppisivun Tuijan käyttämästä sanonnasta "alamäk o helpomp".

2014102.jpg

Kasvokuvani olen sensuroinut vain tätä julkaisemista varten, sukulaisille ja tuttaville niitä sentään kehtaan esitellä :)

Otsikko on painettu akryylimaalilla vaahtomuovileimasimien avulla. Leikkasin ensin askarteluveitsellä kukkakuvioiden ääriviivoja pitkin, niin sain kohotettua kukkia ja painettua tekstin niiden alle.

2014115.jpg

Tässä vielä selitysteksti lähempää, toivottavasti sen näkee lukea:

2014111.jpg

2014117.jpg

Ja sitten jotain ihan erilaista... Ihastuin tilkkutäkkeilyyn ensin Päivin ja sitten myös Lintsin skräppisivun hurmaamana. Nuo sivut mielessäni aloin rakentaa omaa paperisilppukokonaisuuttani.

2014252.jpg

Haasteena minulla tässä oli se, etten lähtisi tekemään liian millintarkkaa työtä - sellaiseen kun on toisinaan taipumusta...

2014228.jpg

Lähdin liikkeelle aiheeseen sopivasta värimaailmasta ja keräilin pieniä paperinpaloja, joita on kertynyt atc-kortti-innostuksen aikana. Osan papereista käytin sellaisenaan, osaa pilkoin vielä lisää saadakseni ne sopimaan sivulle.

2014247.jpg

Kuten tavallista, otsikkoon ei löytynyt kaikkia tarvittavia kirjaimia ilman pientä säätämistä. Tällä kertaa kuitenkin kaikki palaset ovat samasta paketista, eikä t-kirjaimien puuttuminen oikeastaan haittaa... tontuthan on sellaisia pieniä, jotka pitää koteinaan sieniä... eiköstä vaan?

2014242.jpg

Tällaisia villakukkia olen aikonut tehdä siitä lähtien, kun Unelmakerhosta tuli kerholehti, jossa oli kuva Herkulliset huopatyöt -kirjasta:

2014744.jpg

Unitonttujen kaveriksi nuo kukat sitten vihdoin sopivat. Tein ne Novitan Hahtuvainen-huovutusvillasta ja ompelin jonkinlaisella muoviniinellä, joka on joskus ollut lahjapaketin nauhana. Napit kiinnitin ihan vain glue dotseilla - sellaisilla tahmaklönteillä, tiedättehän? Ja joo, eihän tuossa kirjan kannessa ole laisinkaan tuollaista kukkaa kuin minulla, mutta tuosta kuvasta idean kuitenkin sain - ja omasta kukastani tuli juuri sellainen kuin aioinkin. Ideoiden synty on joskus aika kummallista, vai mitä?

Huopa ja muut pehmeät materiaalit houkuttaa mua skräppäyksessä nyt kovasti. Näytän tässä vilauksen sivusta, jossa olen käyttänyt Näpsäkästä tilaamaani ihanaa huopakukkanauhaa. Koko sivun saatan esitellä myöhemmin, nyt on aika lopettaa tämä lörpöttely. Hyv' yötä!

2014717.jpg