2014100.jpg

2792462566_7809ac6b48_o.jpg -blogin uusin skräppäyshaaste, # 26, on Pikkuhelistimen käsialaa. Tehtävänantona oli käsitellä valokuvia ronskein ottein: repiä, leikata, maalata, raaputtaa... erittäin pikkuhelistinmäistä ja niin kivaa!

Minä olen vain kerran aikaisemmin kokeillut valokuvan reunojen käsittelyä hiomapaperilla, joten haaste kiinnosti kovasti. Päädyin käyttämään kuviini kahta hyvinkin erilaista menetelmää: kuvioleikkuria (uusi, ihana kuvioleikkuri, kirjakaupan puolen hinnan alesta) ja saksien kärjillä raaputtamista (Fiskarsin pinkit pikkusakset, tosi kivat käyttää - myös leikkaamiseen!).

2014096.jpg

Yllä olevassa kuvassa lukee "sur le ciel de Paris" - aika huonosti näkyy tässä, mutta käsittelin kyllä raaputtamani tekstin mustetyynyllä, jotta se erottuisi taivaasta.

Kuvioleikkuria käytin sekä valokuviin että taustapaperin reunoihin, ja kokonaisuudessaan sivu näyttää tältä:

2014081.jpg

Taivaan lisäksi raaputin myös seiniin. "Paris - mon amour <3"

2014088.jpg

Ja niin, eräänlaisesta häämatkasta oli kyse, siitä siis tuo otsikon viittaus hotellihuoneen valkoiseen kattoon...

2014095.jpg

Kyseisellä matkalla meillä oli mukana halpis-panoraamakamera, jostakin ilmaislahjana saatu. Kamera on matkan jälkeen lähestulkoon unohtunut, mutta kun nämä kuvat osuivat yllättäen käsiini, muistin panoraamakuvien hienouden. Näissä on tarkennus lähinnä vain kuvien keskellä eikä maisema näytä aina ihan luonnolliselta, mutta silti ihastelen - laajempi kuva-ala on jotain niin erilaista kuin tavalliset kuvat... Mietin ensin, voiko tämän kokoisia kuvia edes saada skräpättyä, mutta ainakin näiden kahden kuvan yhdistäminen samalle sivulle onnistui. Varmasti yritän uudelleenkin!

Vielä olisi muitakin uusia sivuja esiteltävänä, mutta teen niistä oman postauksensa kun tässä on jo aika monta kuvaa. Hetken päästä siis luvassa ainakin unitonttuja ja villakukkia, tilkkutäkkityyliä ja keski-iän tuskaa...