Viime perjantain haastesivun valmistuminen olikin harvinaisen kovan työn takana, vaikka alustava suunnitelma oli valmiina ja sovelsin sitä vain haasteen mukaiseksi.1624533.jpg Haaste # 16: Vastavärien käyttö

1838901.jpg

Vastaväripari sininen - oranssi tuli valittua ihan luonnostaan kun tiesin sivuni aiheen, ne ovat niin mun värejä ja niitä myös näkyy kuvissani jo valmiiksi.

Sivun alkuperäisenä lähtökohtana oli haaste numero neljä, kymmenen kohdan lista. Päätin luetella 10 asiaa, jotka saavat minut innostumaan tai muuten kietovat pauloihinsa ajoittain. Kuvina käytin omia kuviani kymmeneltä eri vuodelta, niitä nimittäin on työn puolesta kertynyt - hmm, siis sekä kuvia että vuosia.

Otsikko on osittain ketjusilmukkavirkkausta, mihin sain idean joltakin skräppääjältä, joka oli tehnyt sivun tyttärensä virkkausharrastuksesta - oliskohan ollut Sannika? Edit: oli se! Virkkaustekstin alapuolella näkyvässä tagissa on tarra, jonka alkuperäisen kollaasin on tehnyt Annette.

Sinisessä tagissa on kuva Nuorallatanssija-nimisestä atc-kortistani ja alanurkan kettu ja keiju on käsin piirtämäni värityskuva, johon olen värit lisännyt paintissa. Iin piste on kangaspintainen nappi. Tagien taustapuolelle olen kirjoittanut henkilökohtaisimmat tekstit, joita en tahdo kenen tahansa lukevan.

Sivun tekemisessä kului kovasti aikaa ensin tarvittavien kuvien etsimisessä (joo, olen kyllä joskus kuullut käsitteestä nimeltä järjestelmällisyys...) ja sitten kaikessa pikku piperryksessä jota tähän lisäilin. Esimerkiksi metallilangan ja helmien pujottelu kuultopaperiin (tai läbipaistev paberiin, Tallinnasta ostettu nimittäin) tehdyistä pienistä rei'istä oli aika hermoja raastavaa puuhaa.

Sivusta tuli aika lailla sellainen kuin olin suunnitellutkin, ja siinä on kaikki ne tärkeät asiat jotka siihen halusin, joten voin kai olla ihan tyytyväinen. Silti tykkään paljon enemmän toisenlaisista sivuista, jollaisia myös olen välillä onnistunut tekemään. Esimerkiksi Isin syli -sivusta ja tästä, joka oli hautautunut skannausta odottavien pinoon turhan pitkäksi ajaksi:

1839094.jpg

Selkeys ja yksinkertaisuus on musta vaan niin hurmaavaa.