Olen kyllä tehnyt rääpesivuja, en vain ole jaksanut skannailla niitä enkä siis ole voinut julkaistakaan. Tässä yksi viime aikoina valmistuneista, sellainen jolla osallistun skräppäyshaasteeseen.

1775934.jpg

1624533.jpg Haaste # 13: Piilotettu journaling                   "Voit piilottaa tekstin haluamallasi tavalla. Erilliseen kirjekuoreen, jonkinlaiseen taskuun tai nostettavan läpän alle, miten ikinä keksitkin. Tekstin pituudella ei ole väliä, se riippuu täysin itsestäsi ja valitsemastasi aiheesta."

Minun sivussani tekstille on kaksi paikkaa: kuvien alta esiin vedettävä keltainen pääsylippu sekä vasemman reunan ovi, joka aukeaa tarrasaranoiden varassa.

Skanneri söi taas osan reunoista. Oikeassa alanurkassa on pikkuinen haarukka muistuttamassa siitä, että Raasepori oli Turun linnan ohella yksi ensimmäisistä paikoista Suomessa, joissa alettiin käyttää haarukoita ruokailussa. Ja tietenkin se on siinä myös siksi, että mulla sattui sellainen koriste olemaan!

Tuo ranskanlilja-pahvikuvio on oikeasti kullanvärinen, ja kiiltelevät turkoosit mötikät ovat tarrakruunuja Finnstamperista. Ne toiset turkoosit, jotka saattaa erottaa jonkinlaisiksi vaakunoiksi, on leikattu boordista, jonka tilasin Ameriikasta asti. Tilatessa mulle ei käynyt ihan selväksi, millaisesta boordista on kyse, mutta ostin silti kun niin halvalla sai (joo, taidan olla sukua Sulo Vilenille...) Yllätyin melkoisesti, kun se oli paksua, läpinäkyvää muovia, jota oli tosi hankala leikata ja aika vaikea myös kiinnittää. Tietenkin olis ollut helpompaa jos olisin käyttänyt koko boordin kerralla, mutta kun aina pitää tuunata ja säätää... No, onnistui tuo sitten kuitenkin.

Se Ameriikan nettikauppa oli A Million Little Things ja tilauksen tekemisestä voi syyttää Susannaa. Ihania juttuja kyllä löysinkin, joten oikeasti kiitän.

Mulla on useimmista aiheista rääpättävänä kahden lapsen näkökulmat, ja tästä aiheesta kasasin ne samoin tein, molemmat tätä haastetta varten. Tässä siis toinen sivuni haasteeseen.

1776677.jpg

Tässäkin on tekstin paikkana keltainen pääsylippu, joka kurkistaa kuvan takaa. Pyöreillä tarrakirjaimilla lukee Raaseporin linna, se näkyy aika huonosti ihan livenäkin mutta saa siitä jotenkin selvää. Minusta tuon kulmilla kehystetyn kuvan alla, lähellä sen oikeaa alanurkkaa, on ihan ammottavan tyhjä kohta. Siihen oli tulossa hieno monogrammimerkki jonka onnistuin pilaamaan, enkä keksinyt tilalle muutakaan. Nyt se tyhjä kohta varmaan vaivaa kunnes laitan siihen jotakin. Sivu saa nyt kuitenkin olla esillä tällaisenaan, onhan sentään tuo ensimmäinen haasteeseen tekemäni sivu valmis.

Pari mainosta vielä: Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Raaseporin linnanraunioihin Tammisaaressa ja kuunnella myös opastus - ainakin aiempina vuosina siellä on ollut tosi hyvä opas, joka kertoo kiinnostavasti. Suosittelen myös upeasti kuvitettua, paljon tietoa antavaa Linnan poika -kirjaa, jonka on kirjoittanut Richard Platt. Kirjasta kerrotaan lyhyesti Helsingin kaupunginkirjaston lasten keskiaikasivulla.