1624533.jpg Haaste # 12:                                               Kuvasta ja tarinasta poimitut koristeet

Tämänkertainen haaste sopi minulle oikein hyvin, sillä en ole vielä "niitä iänikuisia kukkasia" oppinut koristeina käyttämäänkään. Toisaalta kyseessä ei tietysti ole oikeastaan mikään haaste, kun omimmalta minusta tuntuu juuri merkityksellisten, kuviin liittyvien koristeiden kanssa pelaaminen.

On minulla tosin työn alla yksi sellainenkin sivu, johon tahdon luoda oikein hempeää, vähän vanhanaikaistakin tunnelmaa, ja siihen tulee pitsejä ja kiekuroita vaikkeivät ne varsinaisesti liity tarinaan. Tuntuu vain että tarvitsen välillä vastapainoa pelkkien poika-aiheiden käsittelylle. Tässä kuitenkin sivuni haasteeseen:

1753046.jpg

Tämän sivun suunnittelu lähti kuvasta, jossa lapsella on autokuvioinen paita päällä. Sen kavereiksi valitsin paperin ja koristetarrat, joissa on vanhoja autoja. Rekisterikilpikuvat ja mustat pyörylät tulivat mukaan siksi, että halusin lisätä jotain muuta aiheeseen liittyvää, autoja kun oli sivulla jo ihan tarpeeksi. Nuo pehmopyörylät muistuttavat minusta renkaita ja istuvat siksi teemaan. Vanhat autot sopivat tämän sivun aiheeksi toki myös siitä syystä, että ne kiinnostavat kumpaakin kuvien henkilöistä.

Kirjaimet ovat omaa tuotantoa, minkä varmaan huomaa pienistä sotkuista. Ei tullut mieleen, että reunojen värittämistä mustetyynyllä olisi voinut ensin harjoitella joihinkin vähemmän tärkeisiin paperinpaloihin... No, saahan käsityön jälki näkyä!

Tällä kertaa kuvassa näkyy turhan hyvin, että sivu on skannattu kahdessa osassa, eikä kasvojen peittäminenkään oikein toimi, mutta itse tykkään sivusta kyllä. Tämä on yksi niistä sivuista, joiden voimasta suuri osa on henkilöiden ilmeissä, joten toisaalta tekisi mieli näyttää nekin. En nyt sitten kuitenkaan, kun lapsikin oli sitä mieltä että peitetään hänenkin vauvakasvonsa.

Kukkakoristeiden tavoin olen vierastanut myös suuria otsikoita, ne vaikuttavat usein jotenkin teennäisiltä - vähän samoin kuin monet englanninkieliset tekstit muuten suomeksi tehdyllä sivulla. Nytpä kuitenkin päädyin käyttämään oikein isoja otsikkokirjaimia, kun tila tuntui vaativan sellaisia, enkä tiedä onko tältä otsikoinnin tieltä paluuta.